Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски за визитата на Ердоган: Силно послание за подкрепа от силна страна


Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога дефинира днешното посещаване на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган като " мощно обръщение за поддръжка от мощна страна ", съобщи турската частна телевизия НТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6671
Зеленски организира през днешния ден двустранен диалог с турския си посетител, след което се състоя и среща в тристранен формат сред президентите на Турция и Украйна и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно. Тристранната среща продължи към 40 минути.

Во Львове завершилась встреча президентов Эрдогана, Зеленского и Генсека Организация на обединените нации Гутерриша
— ANADOLU AGENCY (RU) (@aa_russian)
Зеленски уточни, че е разискал с турския президент опциите за надграждане на самодейността за експорт на зърно, както и обстановката към АЕЦ Запорожие.

Засилването на съдействието ни ще докара до подсилване и на двете страни, уточни още украинският водач.

По време на визитата на Ердоган е било подписано съглашение сред Турция и Украйна за реконструкцията на повредена вследствие на войната инфраструктура, показва още НТВ.

В рамките на двустранния си диалог президентите са разискали всички аспекти на връзките сред Анкара и Киев на стратегическо ниво, добавя малкия екран.

На тристранната среща Зеленски-Ердоган-Гутериш в Лвов от турска страна са участвали също външният министър Мевлют Чавушоглу, ръководителят на разследващата организация Разузнавателна служба на Турция Хакан Фидан и представителят на президентството и консултант на Ердоган Ибрахим Калън.

Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy welcomed his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan in the Ukrainian city of Lviv for talks
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР